Hem / Blogg / Alla / Inspiration till sommarens festivaler

Inspiration till sommarens festivaler

Sommarhalvåret bjuder på en hel del festivaler. Coachella brukar vara först ut och därmed sätta trenden för resten av sommarens festivallooks. Festivalen kryllar av celebriteter och influencers som vill vara först ut och visa upp sina festivallooks.

Coachella är en festival som startade 1999 i Kalifornien. Festivalen pågår i två dagar i april månad där band från flera olika genrer spelar bl a rock, hiphop och elektronisk musik. I år spelade artister som Beyonce, The Weeknd, Miguel och Deorro etc. Även några Skandinaviska artister spelade, som bl a Kygo, Aurora och First Aid Kit.

En festivallook kan beskrivas som lätt bohemisk, on trend och med en touch av 70s hippie. Du kan självklart gå helt bort från detta och skapa en helt egen präglad look. Förutom outfit så är det mycket fokus på hår. I år såg vi softa balayage tekniker i olika ljushetsläge när det kommer till hårfärg, det var också en hel del crazy colors i slingeffekter men också som helfärg eller i pastell variant.

Festival4
Mini braid

Hair by Aicha Hissaoui

Denna look får du genom att fläta en liten utåtbakad fläta i mittbena, starta i bak och fläta fram till luggen. Du kan välja att låta håret falla ned på sidorna i svalliga lockar och fästa luggen bakom öronen med hårnål eller fästa allt hår i en låg hästsvans.

Festival3
Panda buns

Hair by Margretha Lervik

Dessa Panda buns är stylade med utåtbakade flätor och lockar. Starta med att locka igenom håret med locktång. Dela håret i mittbena och fläta en utåtbakad fläta på vardera sida av benan. Avsluta vardera fläta med att tvinna ihop håret till en liten boll, fäst med gummisnodd och dra sedan ut den lite för mer fyllighet. Kamma till sist igenom lockarna med fingrarna.

När det kommer till hårstyling så var det mycket softa och svalliga lockar, lockarna får inte vara för stylade eller perfekta utan de ska vara lite utdragna och ge en dagen-efter känsla. Panda buns är perfekt om du vill få bort håret lite från ansiktet, sätt upp övre håret eller hela håret i två panda buns. Flätor ger en perfekt festivalkänsla, du kan mixa in små babybraids i ett lockigt hår eller fläta in hela håret i olika typer av flätor. Hetaste trenden i år var pipebraid som pyntades med färgglada trådar.

Vi har tagit fram tre olika hårstylingar att inspireras av till festivallooken.

Festival5
Slå kreatviteten lös och gör din egen grej!

Hair by Sanya Keränen

Här har vi använt oss av små gummisnoddar från Blaxx och pyntat med ett dekorativt hårspänne från Zuzanna G.

Dela upp håret i en djup sido bena och fäst 5st gummisnoddar i en varsin liten hästsvans. Fortsätt sen och fästa gummisnoddar med 2-3cm mellanrum över i varje hästsvans. Dra sedan ut håret lite emellan gummisnoddarna för att skapa volym.  Ta resten av håret i en låg knut bak i nacken. Fäst sedan luggpartiet med en hårnål på sidan.

Festival6
70s hippie look

Hair by Aicha Hissaoui

Här har vi startat med att tvinna håret som ett diadem uppe på huvudet och ned i nacken. Fäst sedan håret i två låga hästsvansar. Fläta fiskbensfläta en liten bit ut i vardera hästsvans och fäst med gummisnodd. Tupera håret lite och fläta sedan en mini fläta en liten bit ut och fäst den tillsammans med det tuperade håret i ytterligare en gummisnodd. Dra ut hästsvansarna och flätorna för att få de lite lösare. Pynta håret till sist med passande accesoar.

Tilbake til toppen