Hem / Blogg / Alla / Studenten – hårinspiration!

Studenten – hårinspiration!

I starten av juni så fylls Sveriges alla städer och gator upp av lyckliga och sjungande studenter! Alla som ska ta studenten eller som redan har tagit studenten vet hur viktigt det är att finna den perfekta vita student outfiten, den vita klänningen, fina och samtidigt sköna skor etc. Håret är också viktigt även fast det döljs en del under studentmössan!

Prio ett till studenten är självklart en fräsch hårklippning och en fin hårfärg. Även om du är korthårig så syns det på sidor och nacke om du är nyklippt eller inte. Viktigaste hårprodukten under studentmössan är torrschampo. Spraya torrschampo i håret innan du tar på dig studentmössan på morgonen. Torrschampot suger upp fetter som kan uppstå i hårbotten under dagen och håller håret fräscht och rent.

Vi har plockat fram två frisyrer för de med längre hår att hämta inspiration ifrån.

Studenten
Waves & baby braids

Detta är en frisyr för dig med: axellångt – långt hår.
Det du behöver är: en plattång eller locktång, ett värmeskydd, en hårklämma, en hårborste, en hårspray, ett torrschampo och mini gummisnoddar.

Wavesen får du till med plattång eller locktång, välj det du känner dig bekvämast att jobba med.

 1. Spraya värmeskydd genom hela håret.
 2. Dela upp håret med en hårklämma och starta locka håret i nacken och arbeta dig upp över tills du har lockat igenom hela håret. Tips! Håll locktången diagonalt och ta alla lockar åt samma håll för att få waves åt samma håll.
 3. Spraya igenom håret med torrschampo och borsta sedan igenom det.
 4. Fläta några små vanliga 3-flätor på valfritt ställe. Fäst de med en liten gummisnodd.
 5. Spraya till sist igneom håret med hårspray.

Tips! Ha med dig en mini hårspray under dagen så kan du spraya på håret vid behov.

Loose braid & curls

Detta är en frisyr för dig med: långt hår.
Det du behöver är: En plattång eller locktång, ett värmeskydd, en hårspray, ett torrschampo, små hårnålar och gummisnoddar.

 1. Spraya igenom håret med värmeskydd.
 2. Locka igenom håret med plattången eller locktången. Ta större passeér, de behöver inte bli tighta lockar utan de ska vara lite svalliga.
 3. Spraya igenom håret med torrschampo.
 4. Fläta en inbakad fläta från huvudet mittbak och sedan nedöver i nacken och ut i toppen, fäst med gummisnodd. Lämna håret på toppen och sidorna.
 5. Lätta upp flätan lite genom att dra i den och separera den lite.
 6. Turas om att ta en lock från vardera sida av huvudet och väv in igenom flätan. Det låter mer avancerat än det är, du ska bara få igenom håret genom flätan och låta locken falla.
 7. Säkra några av lockarna vid behov med hårnål i flätan.
 8. Spraya till sist igenom håret med hårspray.
Studenten2
Tilbake til toppen