Hem / Blogg / Alla / Ta vara på håret i sommar!

Ta vara på håret i sommar!

Sommaren har en tendens att torka ut och slita på håret. Hur gör jag för att undvika sommarslitage på håret? Sanya, Nikita-frisör och leder för Nikita Creative Team, ger dig svaret!

Det viktigaste för att minimera skador på håret under sommaren är att skydda håret mot solen, använd UV-skydd och återfukta håret. UV-skydd finns i en rad olika stylingprodukter och i vissa hårvårdsprodukter. Hårinpackning är den hårvårdsprodukt som återfuktar bäst på djupet av hårstrået. En återfuktande hårinpackning rekommenderas att du använder 1-2ggr/vecka. Det finns hårinpackningar som varar längre och går intensivt ned på djupet som du kan göra hos din frisör i salong. På Nikita Hair har vi olika kurbehandlingar med tillhörande hårbottens massager.

Tips 1 – Hitta rätt schampo och balsam för din hårtyp!
Alla har vi olika typer av hårbottnar, olika kvalite på håret och olika tjockt hår. Därför är det viktigt att hitta de hårvårds produkter som uppfyller just dina behov. Förutom inre påverkan och anlag så spelar också den yttre påverkan stor roll för håret. Som våra fyra olika årstider i norden. Byt därför schampo och balsam med jämna mellanrum!

Tips 2 Ditt hår är vad du äter!
Tänk på vad du stoppar i dig. Vill du ha ett fylligt och glansfullt hår så behöver håret rätt näring. Lax, valnötter, ägg, linser, ärtor, spenat, ostron och blåbär är några exempel. B-12 är bland annat en vitamin som är bra för håret tillsammans med vitamin A, E och C, samt zink. Se så du har det näringsupptag din kropp behöver.

Tips 3 – Kemiskpåverkan är det som sliter mest på håret.
Om du vill ha ett fylligt och starkt hårsvall så kan du inte byta hårfärg varje månad. Projekt där färgen ska färgas från mörkt till blont är kanske de som sliter mest. Ta det i omgångar om du vill ta vara på håret, fråga också efter Wellaplex. Wellaplex hjälper att stärka håret under uppljusningen vilket gör att håret tar mindre skada.

Rekommenderade produkter i sommar
IMG_4385

Eleni & Chris Chromin shampoo, conditioner & leave-in, är en färgbevarande hårvårds serie som innehåller vitaminer från hjorton, naturliga mineraler och glacier vatten. En hårvårdserie som återfuktar och ger näring till håret samt innehåller UV-skydd. Serien ger fantastisk glans till håret. Chromin Leave-in spray är en lätt balsamspray som skyddar nyfärgat hår, värmeskydd upp till 190 C.  De passar dig som vill bevara din hårfärg, få extra glans och återfuktning till håret. Serien har en tillhörande salongs inpackning som finns i alla Nikita Hair salonger som tilläggs behandling.

Redken All soft mask, en klassiker som är favorit hos många. Det är en återfuktande hårinpackning som också stärker hårets naturliga keratin. Den passar bäst för lite grövre hår då den kan tynga ned lite på ett fintrådigare hår.

Moroccanoil Intensive Hydrate, återfuktar på djupet. Passar dig med medel – tjockt hår. Är rik på arganolja som mjukgör håret och förbättrar hårets textur, spänst och glans. Applicera efter schamponering i handdukstorkat hår och låt sitta i 5-7 min.

Kérastase Soleil, är en hårvårds serie som innehåller UV-skydd för färgat hår som utsätts för solen. Den har ett anti-damage system som skyddar håret från att skadas i solen. De innehåller också anti frizz som gör håret glansfullt och håller håret fritt från tovor. Håret blir mer motståndskraftigt och återfuktas. Rekommenderas till alla som ska på solsemester och vill bevara sin hårfärg och hårkvalité.

Kérastase Resistance Extensioniste, en spännande nyhet som ger näring och stärker ett skadat och fintrådigt hår genom att bygga upp hårfibern. Detta är en hårrvårdserie för skadade och över processerat hår. Alltså t ex dig som har blekt håret mycket eller du som har ett hår som aldrig blir längre än en viss längd innan det går av. Den här serien hjälper dig att snabbare få 4 cm längre hår!

Kérastase Magistrial, gör underverk för ett väldigt torrt hår. Om du råkat ut för väldigt torrt hår så är detta inpackningen för dig. Håret återfuktas och blir silkeslent utan att tyngas ner!

14
Tilbake til toppen