Hem / Blogg / Alla / Det är aldrig för sent att ta hand om din hud – oavsett ålder och hudkvalitet!

Det är aldrig för sent att ta hand om din hud – oavsett ålder och hudkvalitet!

Huden förändrar sig hela tiden och behöver olika hudvårdsprodukter som är anpassade efter vår ålder. Hudens cellförnyelse går alltjämt långsammare ju äldre vi blir. Dessutom präglas och påverkas huden av olika yttre påfrestningar som den har utsatts för genom åren. Din hudtyp kan även förändra sig allteftersom du blir äldre.

Visste du att Nikita Hair har Eleni & Chris hudvårdsserie?  En hudvårdsserie med skönhetsprodukter som är baserade på unika och rena skandinaviska ingredienser såsom hjortron, glaciärvatten och SEA3oil™. Eleni & Chris hudvårdsserie består av två kategorier; en aktiv serie för åldersgruppen vuxen och en serie för de lite yngre eller kunder som helt enkelt bara önskar en fuktgivande hudvårdsserie. Alla produkter är fria från parabener, dermatologiskt testade och har en miljövänlig förpackning. Ett grundligt och omfattande forskningsarbete ligger till grund för framtagningen av Eleni & Chris hudvårdsserie som framställs i USA. Det nordnorska ”guldet” hjortron är nyckelingrediensen i hudvårdsserien och innehåller vitamin A, B, C och E utöver kalcium och magnesium. Visste du att hjortron innehåller 4 gånger så mycket C-vitamin som en apelsin?

Vi har tagit fram en guide som beskriver vilka produkter du bör använda om du är i 30-, 40- eller 50-årsåldern.

30-årsåldern

När man är i slutet av 20-årsåldern och början av 30-årsåldern är det viktigt att börja använda anti-age produkter som förhindrar ålderstecken. I denna ålder känner du med största sannolikhet väl till din hudtyp, men en huvudsaklig och övergripande hudvårdsfaktor för alla är att tillföra huden tillräckligt med fukt. Hudens celldelning går saktare ju äldre man blir och huden förlorar således sin naturliga fuktbalans. Ett bra ansiktsserum ger en bra grund till din hudvårdsrutin och du kommer att kunna se fördelarna redan efter en kort tids användning av ansiktsserum. Anti-Aging Face Serum från Eleni & Chris innehåller en hög koncentration av kraftfulla ingredienser som återuppbygger huden och jämnar ut fina linjer och rynkor. Detta ansiktsserum är fulladdat med naturlig olja från hjortron och Scandinavian Glacier Water för att säkerställa bästa hudtillstånd. Serumet hjälper även till att optimera hudens celldelning och serumet kan användas både morgon och kväll innan man använder en fuktgivande ansiktskräm. En annan produkt som är ett fint tillägg till den dagliga hudvårdsrutinen är en riktigt bra ögonkräm. Om du använder ögonkräm dagtid är det viktigt att använda en dagkräm som inte tynger ner huden runt ögonen – och som gör att din makeup håller hela dagen. Hydrating Eye Cream från Eleni & Chris är fuktgivande, skyddar huden och gör den slät, mjuk och strålande. Denna ögonkräm innehåller bland annat vår patenterade SEA3oil™ som optimerar hudens struktur och kvalitet.

SkinCare_K3
SkinCare_K2
40-årsåldern

När man har passerat fyrtio är det dags att modifiera den dagliga hudvårdsrutinen igen. Det är inte ovanligt att huden i denna ålder förlorar både lite av sin lyster och spänst. Att lägga en ansiktsmask varje vecka är då en fin hudvårdsrutin att göra för att ge matt hud en extra boost. Age Renewal Face Mask från Eleni & Chris är en arkmask med Bio-Cellulosa som ger huden intensiv näringstillförsel. Denna arkmask följer ansiktskonturerna som ett extra hudlager och ger huden en välbalanserad och intensiv tillförsel av näringsgivande ingredienser. Om man använder denna ansiktsmask regelbundet över tid, kommer både rynkor och uttryckslinjer att bli mindre synliga och huden kommer därmed att se både yngre och hälsosammare ut. I fyrtioårsåldern är det även vanligt att det dyker upp fler fina linjer/rynkor kring ögonen, så investera då gärna i en anti-age ögongel som kan användas både morgon och kväll efter rengöring. Anti-Aging Eye Gel från Eleni & Chris passar alla hudtyper och innehåller en hög koncentration av kraftfulla ingredienser som återuppbygger huden och jämnar ut fina linjer och rynkor kring ögonen. Många kallar denna ögongel för «botox på burk» på grund av dess omedelbara effekt.

50-årsåldern

När man når 50-årsåldern blir huden oftast torrare. Huden förlorar även spänst och smidighet och blir dessutom tunnare och mer ömtålig. För många ger då den dagliga hudvårdsrutinen inte tillräckligt med näringstillförsel för huden och det blir nödvändigt med avsevärt mer kraftfulla produkter än tidigare. Anti-Aging Day Cream är en fuktgivande dagkräm som är rik på antioxidanter och har fin och fyllig konsistens som tillför huden mycket näring och snabbt absorberas av huden. Om huden känns extra torr, grov och ojämn, bör du investera i oljebaserade rengöringsprodukter. Cleansing Oil  är den optimala rengöringsoljan som utgör en bra bas för vidare behandling med olika hudvårdsprodukter. Rengöringsoljan avlägsnar makeup, bidrar till en mer spänstig och smidig hud, ger huden djupverkande fukt- och näringstillförsel. Det kan även vara nödvändigt med en än mer kraftfull nattkräm för att ge huden tillräckligt med näring. Anti-Aging Night Cream ger huden djupverkande fukttillförsel och fyllighet under hela natten för en hälsosammare, vackrare och mer ungdomlig hud. Det lönar sig att köpa ansiktsserum och ögonkräm i samma hudvårdsserie som hudkrämen, eftersom dessa produkter är baserade på samma ingredienser som fungerar och interagerar bäst tillsammans för optimal effekt. Använd en näringsrik ansiktsmask en till två gånger i veckan. Köp en ansiktsmask som är avsedd för mogen hud. Dessa ansiktsmasker innehåller ingredienser som ger huden lyster och spänst samt gör att huden blir fastare och smidigare.

SkinCare_K
SkinCare_K4

Tänk även på att det tjänar inget till att investera i bra hudvårdsprodukter om de inte absorberas väl av huden. Använd en bra peelingkräm en till två gånger i veckan för att avlägsna döda hudceller. Övriga hudvårdsprodukter kan då ”göra sitt jobb” ännu bättre. Använd en peelingkräm med fina korn. Grövre peelingkrämer blir oftast lite för hårda mot huden i ansiktet.

Ju tidigare du kommer igång med en hudvårdsrutin som passar dig och din hud, desto bättre förebygger du hudvårdsproblem och ålderstecken. Det är dock aldrig för sent att börja. Ta hand om din hud oavsett ålder och hudkvalitet!

 

Referenser från Eleni & Chris-texten. Informationen om hudens behov i olika åldersperioder har hämtats från följande sida:

Tilbake til toppen