Hem / Blogg / Alla / Nordic Now Collection AW18

Nordic Now Collection AW18

Nordic Now är årets hårkollektion av Nikita Hair och höst/vinter delen av kollektionen fortsätter också i nordisk anda. Nordic Now Collection är inspirerad av Nordens tidlösa skönhet!

Norden är känt för den rena och orörda naturen. Minimalism och naturlig skönhet är det våra trender handlar om. Frisyrerna är precis så individuella som nordens invånare. Trenden är att framhäva sin naturliga stil, något som ger ett personligt uttryck och som känns bekvämt. Frisyrerna är skräddarsydda efter hårtyp och livsstil. Klippningarna är funktionella och kan verka edgy på sitt sätt. De skarpa linjerna mjukas upp med klipptekniker som skapar textur och flyt i frisyrerna.

Nordic Now3
Nordic Now2

Vi har tagit inspiration utifrån de grafiska i vår nordiska design när det kommer till klipptekniker i denna del av kollektionen. Nordic Edge som en av lookerna heter är en wash-and-go frisyr som ger en modern känsla samtidigt som den är praktisk. Vi strävar efter att skräddarsy frisyrer utifrån kundens behov, frisyren ska passa ihop med kundens livsstil. I norden är det praktiska något som får oss att känna oss hemma.

Färgerna är inspirerade av höst och vinterårstiderna i norden. Nordic Autumn är precis som det låter och ser ut som inspiration av hösten och dess fina färgspel på löven i träden. En look som ger ett filosofiskt uttryck av ett typiskt naturbarn. En trendig koppar färg som kan anpassas i varm eller kall efter hudton.  Vi har mixat koppar och guld färger som går ton-i-ton, vilket gör färgen mer levande.

Nordic Now
Nordic Now4
Nordic Now5

Till lookerna Nordic Vivid och Nordic Edge har vi tagit inspiration från norrsken som ger ett fint spel i en mörk bas. De starka färgerna kamoflerar sig in i håret och reflekteras på ett lekande vis i olika ljus. Något som kan friska upp och ge liv till ett mörkt hår.

Vi har också två looker som spelar på vinterns färger. Den ena looken är Nordic Surf som är den enda herren i denna del av kollektionen. Han har fått frihandsslingor i kalla blonda nyanser som återspeglar vinter fjäll. Frihandsslingorna ger liv åt de naturliga lockarna. Den andra looken är Nordic Lights, färgen är ljusare på toppen och mörkare ut mot längderna. När håret är mörkare under så skapar det en illusion om att håret är fylligare, perfekt till de nordiskt fintrådiga håren. Färgskillnaden mellan det ljusa och det mörka håret är inte stor, utan det smälter soft in i varandra.

by Nikita Creative Team

Tilbake til toppen