Hem / Blogg / Alla / 90s Bob Club

90s Bob Club

Känner du för att göra en hårförändring och få en ny look? Då är bobfrisyren en av de mest trendiga frisyrerna just nu.

Boben har varit en gengångare i modebilden sedan början av 1900-talet. Man ansåg att det var vågat att ha kort hår och dessa föregångskvinnor och trendsättare med bobfrisyr chockerade med ett dolt budskap om unga kvinnors oberoende. På 1960-talet blev boben på modet igen genom frisören Vidal Sassoon och på 2000-talet blev boben åter igen populär när Madonna och Sienna Miller lät lockarna falla till fördel för en chic bob.

Bob - Nordic Now

Vi älskar de halvlånga hårlängderna som både är moderna och sofistikerade samtidigt som man lätt kan ge frisyren en textuerad finish och låta den stylas mer ”edgy” och anpassas efter humör och dagsform. Du kan välja att klippa boben så att den får en finish som är markerad, skarp eller textuerad, klassisk eller ”trendy”, framåtriktad eller rakt av, med eller utan lugg ─ bobfrisyren passar alla! Du kan även välja en längre variant av bobfrisyren som kallas lob (long bob) ─ så länge den slutar över axlarna så är det lugnt.

Bob - Nordic Now8

Boben är inte den enda 90-tals hårtrenden som är i ropet igen. Hårband, hårspännen och ”scruncies” (hårsnoddar) syns överallt och passar perfekt för styling av bobfrisyren.

Bob - Nordic Now7

En av frisyrerna i Nordic Now, Nikitas egen hårkollektion utvecklad av Nikita Creative Team, är bobfrisyren «Nordic Simplicity».  Detta är en modern bobfrisyr som passar alla åldrar och kan anpassas och skräddarsys efter person.

«Vi har valt att klippa en bob med skarpa linjer som ger tyngd och fyllighet till frisyren. Det översta håret är klippt på fri hand för att skapa textur, något som gör frisyren enkel att styla.  Till bobklippningen har vi valt en luftig lugg för att komplettera looken. Luggen är klippt i en längd som gör den enkel att styla rakt fram med volym eller åt sidan» berättar Sayna, chef för Nikita Creative Team.

Bob - Nordic Now5
Bob - Nordic Now4
Hur stylar jag boben?

Bobfrisyren har en längd som erbjuder flera stylingmöjligheter och vilka nödvändigtvis inte behöver ta lång tid. Du kan styla frisyren klassiskt med volymföning, rakt med plattång eller göra vågiga eller mjuka lockar med hjälp av en locktång. Du kan även styla frisyren med hårband, hårspännen eller ett trendigt hårband.

Bob - Nordic Now6

Vi har tre favoritprodukter för styling av bobfrisyren

  1. VoluMin Treatment Spray, Eleni & Chris. En volymspray med veteprotein som ger håret fin textur och volym.
  2. Pure Treatment Oil, Eleni & Chris. En hårolja som innehåller UV-skydd och är återuppbyggande. Ger håret fantastisk fin glans!
  3. Dry Texturizing Shampoo, Eleni & Chris. Ett torrschampo som fungerar perfekt dagen efter hårtvätten. Torrschampot absorberar oönskat fett och överskottsolja som lägger sig i hårbotten och på längderna under dagen. Ger även håret massor av volym!
Tilbake til toppen