Hem / Blogg / Alla / We give you Curls & Colors!

We give you Curls & Colors!

Höstens mest trendiga hårfärger fungerar både för dig med rakt och lockigt hår. I höst ser vi mycket av hårfärger som går ton-i-ton och smälter in i varandra, vilket ger håret liv och rörelse och gör färgen mer levande. Färgerna går i allt från röda toner, blå toner, platina-blond och kolsvart, men det skall fortsatt vara en naturlig touch!

Innan sommaren såg vi mycket «bronzing». Detta är en balayage-teknik, dvs. frihandsslingor, som ger huden lyster och färgerna går ton-i-ton för att skapa fint liv och härlig rörelse i håret. Denna balayage-teknik kommer vi fortsatt att se under hela hösten och den är perfekt för lockigt hår!

CurlsColors2

Bronzing-tekniken ger samma effekt för ditt hår som solpuder gör för din makeup ─ det läggs varma slingor runt ansiktet, anpassade och skräddarsydda för just din hårfärg, ansiktsform och hudton. Brunetter kan välja en lite ljusare nyans och blondiner en lite «mjukare» touch och detta skapar en personlig och skräddarsydd look som ger håret en positiv lyster. För dig som har lockigt hår kommer detta att framhäva lockarna på samma sätt som en highlighter gör för ansiktet.

Ett lockigt hår har ofta tendens att bli lite skörare och torrare av naturliga orsaker och därför skall du vara försiktig när det gäller att bleka ett lockigt hår för mycket, eftersom en blekning kan torka ut hårlockarna och göra att det uppstår irritation i hårbotten. Vi rekommenderar att man ger håret en fuktgivande kur minst en gång i veckan och att alltid göra en hårkur i samband med hårfärgning för att återställa fuktbalans där färgen har torkat ut håret. Wellaplex rekommenderas ─ en hårkur som stabiliserar håret under bleknings- och färgprocessen ─ kolla med din frisör!

CurlsColors3
Rådgör med din frisör!

En bra konsultation med din frisör är nyckeln till att du garanterat kommer att bli helt nöjd! Förbered dig inför frisörbesöket med några inspirerande bilder och tänk igenom vad du vill göra med håret och vad du absolut inte vill ha ─ ofta är det enklare att komma fram till vad man inte önskar. När du bokar tid hos din frisör, meddela då även frisören om du vill göra en stor förändring med ditt hår eller inte; då kan frisören sätta av extra tid direkt vid behov av en mer ingående konsultation, så att ni gemensamt kan komma fram till bästa slutresultat. Under en konsultation gör frisören en utvärdering gällande din hårtyp, tidigare hårbehandlingar, ansiktsform, hud- och ögonfärg, livsstil och liknande så att hårfärgen och klippningen skräddarsys och anpassas till just dig och dina behov.

Tilbake til toppen