Hem / Samhällsengagemang
Stiftelsen

Allt började år 1995. Inger Ellen Nicolaisen kom av en tillfällighet i kontakt med barnhemmet ”Globos Namai” i Litauen.

Hon hade skickat några schampoflaskor som barnen hade fått och hon fick tillbaka bilder där barnen låg med schampoflaskorna under kudden som om det var en liten nallebjörn som de hade fått.

Hon tyckte att bilderna var hjärtskärande och hon och hennes äldsta dotter Linda bestämde sig för att göra mer för barnen på barnhemmet och de reste över till Litauen för att besöka barnhemmet. Där mötte de 32 barn som levde under mycket dåliga förhållanden. De började omedelbart sitt arbete för att förbättra livssituationen för barnen.

Detta blev början till ett långvarigt engagemang och den privata stiftelsen ”A hand to children” skapades den 15 november 2000.

 

Läs mer: A hand to children

Inger Ellen Nicolaisen
A Hand to Children
A Hand to Children2
Stiftelsens ändamål

”Att ge föräldralösa, övergivna och missgynnande barn ett bättre liv och hopp om framtiden”

Målet är att hjälpa barn från barnhemmet och andra barn som har det svårt så att de kan få ett bättre liv och ett hopp om framtiden.

Stiftelsen är måna om barns rättigheter och stöttar flera projekt och bidrar med kläder, mat, mediciner, rent vatten och utbildning.

Stiftelsen har tät uppföljning gällande sina projekt och ser till att alla bidrag som kommer in går oavkortat till de ändamål som de är tänkta till.

Allt arbete för stiftelsen är frivilligt och oavlönat.

Tilbake til toppen